logoYM2022_melintang.png

krisis di sri lanka

"YM" konsep terbaru YAYASAN MAGHFIRAH

Logo terbaru YM ialah bertujuan untuk membuka mata masyarakat dalam mengenal objektif YM dengan lebih jelas. Selain itu, semua kakitangan bersepakat dalam mewujudkan visi yang baru iaitu menjadi sebuah yayasan unggul yang menyumbang kepada kesejahteraan umat Islam di Malaysia di bidang pendidikan, kebajikan, perubatan, dan dakwah. 

Bukan sahaja visi, malah misi YM jugak sudah diperbaharui iaitu dengan menjadi yayasan terkedepan di dalam membantu umat Islam yang tertimpa musibah, membangun jaringan pendidikan di peringkat rendah, menengah, dan tinggi dengan berpaksikan ajaran islamnahli sunnah wal jamaah dan membentuk sukarelawan di bidang kebajikan dan pendidikan dengan karakter pendakwah (da’i) yang holistik dan seimbang. 

Ramai orang selalu keliru dengan nama yayasan maghfirah ini sebagai contoh yang sering kita dengar ialah “Yayasan Makrifat”, Yayasan Magsirat”, “Yayasan Maghripah” dan banyak lagi. YM juga adalah singkatan bagi Yayasan Maghfirah bagi memudahkan dan mendekatkan lagi dengan masyarakat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Berita Berkaitan

Kongsikan sumbangan ini
melalui media sosial