Alhamdulillah, segala puji bagi Allah. Terima kasih Suria FM, terima kasih rakyat Malaysia yang menonton drama Raya Suria 2023 dengan tajuk Raya Akhir yang dibawakan oleh Yayasan Maghfirah. Banyak pengajaran yang kita boleh ambil daripada drama ini.

YM sejak penubuhannya memberi fokus kepada pendidikan Al-Quran bagi golongan OKU termasuklah seperti yang dilakonkan dalam drama ini iaitu OKU penglihatan, dibawah projek teras pendidikan. YM berhasrat untuk memberi kesedaran kepada masyarakat bahawa golongn OKU juga memiliki hak terhadap pendidikan terutamanya pendidikan Quran itu sendiri.

YM juga ingin mengembangkan aspirasi “Wadah Dakwah Anda” kepada seluruh masyarakat dengan mengingatkan bahawa apa pun yang terjadi dalam kehidupan ini, jangan pernah sesekali kita meninggalkan Al-Quran dan sentiasa menjadikan Al-Quran sebagai teman sejati kita di dunia dan di akhirat.

Bagi yang belum menyaksikan drama raya suria 2023, Raya Akhir, jom sama-sama kita tonton di youtube Suria TV dan facebook Suria FM sekarang.

Sambil tengok tu, boleh juga klik link di bawah!
https://yayasanmaghfirah.org/ramadan03/

Semoga bermanfaat.

#RayaAkhir
#DramaRayaSuria
#RaikanRamadan
#YayasanMaghfirah
#WadahDakwahAnda
#YM