logoYM2022_melintang.png

Kempen Jiwa Peduli YM agih RM59,870.40 sepanjang ramadan

Pada bulan Ramadan 2023, Yayasan Maghfirah telah menjalankan Projek Jiwa Peduli.

          Pelaksanaan projek ini bermula dari 1 Ramadan bersamaan 23hb Mac 2023 hingga 25 Ramadan bersamaan 16hb April 2023. Sebanyak 217 kotak barangan asas telah diagihkan kepada keluarga B40 yang memerlukan. Projek ini melibatkan penerima manfaat di sekitar lembah Klang melibatkan 8 tempat berbeza.

          Penerima-penerima manfaat adalah dalam kalangan keluarga asnaf, golongan ibu tunggal, warga emas, dan golongan OKU. Sepanjang Ramadan ini, 4 program agihan Foodbank telah dilaksanakan dan 5 keluarga OKU telah disantuni.

          Bantuan yg diagihkan berbentuk barangan asas keperluan Ramadan dan juga barangan asas persiapan raya seperti yang dilampirkan di bawah.

Yayasan Maghfirah turut melaksanakan agihan barangan asas di cawangan Sabah dan Mesir dan sebanyak 500 kotak barangan asas diagihkan kepada golongan sasaran seperti golongan asnaf dan mahasiswa.

Projek ini juga telah berjaya mengagihkan dana sejumlah RM59,870.40 merangkumi 727 kotak barangan asas melibatkan penerima-penerima manfaat dan lokasi agihan yang dilampirkan.

RM142,642 of RM2 million raised
RM
Personal Info

Donation Total: RM1,000.00

“Barangsiapa yang mempermudah urusan mereka yang kesusahan, maka Allah akan mempermudahkan urusannya di dunia dan di akhirat.”
(HR Muslim)
“Barangsiapa yang mempermudah urusan mereka yang kesusahan, maka Allah akan mempermudahkan urusannya di dunia dan di akhirat.”
(HR Muslim)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kongsikan sumbangan ini
melalui media sosial