Yayasan Maghfirah


Tahfiz Al-Fateh

Projek Huffaz Ummah (Maahad Al-Fateh) merupakan sebuah projek pendanaan khusus untuk Maahad al-Fateh bagi membina sebuah bangunan 3 tingkat yang lengkap.

No Akaun Rasmi Yayasan Maghfirah: CIMB: 8603221427

Sila Letakkan rujukan : Tahfiz Al-Fateh

Jenis Sumbangan :

slide layer 2 (2)

Jom Jayakan Misi Santuni 50,000 Asnaf Di Bulan Mulia.

Projek Huffaz Ummah ini adalah satu inisiatif Yayasan Maghfirah untuk membantu Maahad Tahfiz Al-Fateh bagi membentuk syakhsiah pelajar melalui sistem tarbiah yang bersepadu serta untuk memiliki kemudahan sebagai pusat latihan pendakwah agar dapat melahirkan para pendakwah pada masa depan. Maahad Tahfiz Al- Fateh berhasrat membina sebuah bangunan 3 tingkat yang dapat mengembangkan operasi mereka. Maahad Al-Fateh sudah beroperasi cuma berhasrat untuk mengembangkan lagi operasi mereka. Sasaran mereka adalah untuk menampung 200 orang pelajar dalam satu-satu masa.

Proses pelupusan al-Quran dijalankan dengan kerjasama Yayasan HubbulQuran bagi memastikan al-Quran yang lama atau rosak dilupuskan dengan cara yang betul.

Sasaran Untuk Infaq Al-Quran ini adalah

RM 500,000!

Jadi mereka kekurangan dana untuk membina sebuah bangunan 3 tingkat baru yang bakal menempatkan :
a) asrama perempuan
b) dewan terbuka
c) 21 buah kelas untuk pembelajaran
d) tandas

Pakej tajaan:

1 lot : RM 100
5 lot : RM 500
10 lot : RM 1000
Atau seikhlas hati
Orang-orang yang membelanjakan (mendermakan) hartanya pada waktu malam dan siang, dengan cara sulit atau terbuka, maka mereka beroleh pahala di sisi Tuhan mereka, dan tidak ada kebimbangan (dari berlakunya kejadian yang tidak baik) terhadap mereka, serta mereka pula tidak akan berdukacita. (Surah al-Baqarah: 274)
Ramadan merupakan Syahrul Quran. Sayangnya, jika pertemuan kali ini disia-siakan lagi dengan tidak berbuat kebaikan. Ayuh imenyumbang!

Sumbangan Anda Amat Bermakna Buat Mereka

Perkembangan Semasa Tahfiz Al-Fateh

Anjuran Bersama

Bantu kami Viralkan program ini

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram