Yayasan Maghfirah

Huffaz Ummah (Tahfiz Al-Fateh)

Projek Huffaz Ummah (Maahad Al-Fateh) merupakan sebuah projek pendanaan khusus untuk Maahad al-Fateh bagi membina sebuah bangunan 3 tingkat yang lengkap.

Projek Huffaz Ummah ini adalah satu inisiatif Yayasan Maghfirah untuk membantu Maahad Tahfiz Al-Fateh bagi membentuk syakhsiah pelajar melalui sistem tarbiah yang bersepadu serta untuk memiliki kemudahan sebagai pusat latihan pendakwah agar dapat melahirkan para pendakwah pada masa depan. Maahad Tahfiz Al- Fateh berhasrat membina sebuah bangunan 3 tingkat yang dapat mengembangkan operasi mereka.

Maahad Al-Fateh sudah beroperasi cuma berhasrat untuk mengembangkan lagi operasi mereka. Sasaran mereka adalah untuk menampung 200 orang pelajar dalam satu-satu masa. Jadi mereka kekurangan dana untuk membina sebuah bangunan 3 tingkat baru yang bakal menempatkan :
a) asrama perempuan
b) dewan terbuka
c) 21 buah kelas untuk pembelajaran
d) tandas

Sasaran dana setahun: RM 3.75 juta
Sasaran dana bulanan: RM 313 00.00
Jumlah dana terkini: RM 27,374.00

Pakej tajaan:
1 lot : RM 100
5 lot : RM 500
10 lot : RM 1000
Atau seikhlas hati

Jenis Sumbangan :

Firman Allah SWT:

الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُم بِاللَّيْلِ وَالنَّهَارِ سِرًّا وَعَلَانِيَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ

Maksudnya: Orang-orang yang membelanjakan (mendermakan) hartanya pada waktu malam dan siang, dengan cara sulit atau terbuka, maka mereka beroleh pahala di sisi Tuhan mereka, dan tidak ada kebimbangan (dari berlakunya kejadian yang tidak baik) terhadap mereka, serta mereka pula tidak akan berdukacita.

(Surah al-Baqarah: 274)

Perkembangan Semasa Tahfiz Al-Fateh

Anjuran Bersama

Bantu kami Viralkan program ini

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Jumlah Sumbangan Terkumpul

Jumlah sumbangan yang telah terkumpul mengikut teras – teras pertubuhan Yayasan Maghfirah.
RM 0 +
Teras Dakwah
RM 0 +
Teras Pendidikan
RM 0 +
Teras Kebajikan