logoYM2022_melintang.png

SKB YM ajak anda Healing di Kompleks Nasyrul Quran

SKB YM ingin mengajak anda untuk turut sama menghadiri Program “Healing With Quran” bertempat di Kompleks Nasyrul Quran, Presint 14, 62050 Putrajaya.

Ini merupakansalah satu dari program pembangunan SKB bagi melahirkan Sukarelawan yang berilmu dah bermotivasi berteraskan Al-Quran dan Al- Sunnah. Pelbagai lagi aktiviti yang bakal anda sertai seperti Kem Pembangunan di Lenggeng, Kelas Kemahiran Multimedia, Kelas Bantuan Kecemasan, dan banyak lagi.

hadis daripada Abdullah bin Mas’ud R.A, Nabi SAW bersabda:
“Al-Quran ini adakah hidangan Allah.Oleh itu hadaplah hidangan Allah ini sepuas hati kamu. Al-Quran ini adalah tali Allah (cahaya yang menjadi petunjuk), cahaya yang terang dan ubat yang mujarab, pengawal bagi orang yang berpegang dengannya, penyelamat bagi orang yang mengikutnya, sesiapa yang tersesat akan dipandunya, sesiapa yang menyimpang akan dibetulkan, keajaibannya tiada henti, keagungan dan kemanisan bacaannya tidak akan terjejas walau sekerap mana sekalipun diulang. Bacalah kerana Allah, kerana ia akan memberikan kamu ganjaran jika kamu membacanya setiap satu huruf sepuluh ganjaran. Saya tidak katakan Alam Laam Miim sebagai satu huruf tetapi alif (1 huruf) dan Laam (1 huruf) dan Miim (1 huruf).” (Riwayat al-Hakim)

Nak tahu lagi keistimewaan Al-Quran? 😍

Jom daftar program HEALING WITH QURAN sekarang ‼️‼️

https://tinyurl.com/HealingWithQuranSKB

“Barangsiapa yang mempermudah urusan mereka yang kesusahan, maka Allah akan mempermudahkan urusannya di dunia dan di akhirat.”
(HR Muslim)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kongsikan sumbangan ini
melalui media sosial