Tabung Makanan Asnaf

Tabung Makanan Asnaf merupakan program kebajikan Yayasan Maghfirah yang akan diadakan sepanjang tahun. Projek ini adalah satu initiatif untuk menyediakan keperluan bantuan khusus untuk golongan asnaf yang kurang berkemampuan dan terkesan dengan kos sara hidup yang kian meningkat. Golongan sasaran yang menjadi keutamaan adalah keluarga fakir miskin, rumah perlindungan anak yatim, golongan OKU dan keluarga ibu tunggal yang tinggal samada di bandar mahupun di luar bandar di seluruh Malaysia.

Bantuan sumbangan yang akan disalurkan bukan sahaja dalam bentuk Barangan Keperluan Asas seperti beras, telur dan gula; tetapi juga disertai dengan keperluan susu dan lampin bagi anak-anak kecil yang memerlukan.
Daripada Abdullah ibnu Amru RA, bahawasanya seorang lelaki bertanya kepada Rasulullah SAW: “Apakah amalan terbaik dalam Islam?” Baginda bersabda: “Memberi makan dan memberi salam kepada orang engkau kenal serta orang yang engkau tidak kenali.” (HR Bukhari dan Muslim)

Sasaran dana bulanan: RM 30,000
Jumlah dana terkini: Dalam proses kemaskini

Pakej Sumbangan:
Barangan Asas: RM100 setiap pek
Susu & Lampin: RM150 setiap pek

Jenis Sumbangan :

Perkembangan Semasa Tabung Makanan Asnaf

Anjuran

Dengan Kerjasama

Jumlah sumbangan yang telah terkumpul mengikut teras – teras pertubuhan Yayasan Maghfirah.

Bagaimana untuk bersama

dalam membantu menyalurkan bantuan kepada golongan yang memerlukan. Sila buat pilihan yang sesuai dengan anda sekarang

Sumbangan Sekali (one-off)

Derma secara one off untuk kempen-kempen yang sedang kami jalankan.

Sumbangan Berkala (recurring)

Derma secara automatic(bulanan) untuk kempen yang sedang kami jalankan. Kami menerima visa & Mastercard

Daftar Sebagai Sukarelawan

Mari bersama pasukan Yayasan Maghfirah untuk menyumbang kepada masyarakat. Daftar sebagai sukarelawan kami di sini

Agensi & Badan Korporat

Kami terbuka untuk berbincangan sebarang Kerjasama dengan anda.

Untuk sebarang maklumat lanjut dan pertanyaan