Yayasan Maghfirah

Bantuan Mahasiswa & Remaja 2.0

Projek Bantuan MahasisWA & Remaja 2.0 adalah satu insiatif baru Yayasan Maghfirah dengan fokus untuk menyantuni golongan mahasiswa yang berada di kolej dan universiti. Setelah meneliti dan menerima maklumbalas dari pelbagai pihak, projek ini sangat penting untuk membantu meneruskan keberlangsungan hidup mahasiswa di universiti.

Perlaksanaan projek ini adalah melalui pengagihan pek makanan, bantuan kit aurat dan buku-buku, siswa mealbox dan barang keperluan asas pelajar secara percuma kepada mahasiswa di kolej dan universiti. Antara sasaran mahasiswa yang akan dibantu adalah mereka yang tergolong dalam kalangan keluarga fakir miskin, ibu tunggal dan OKU.

Jenis Sumbangan :

Dari Hakim bin Hiram RA dari Nabi SAW berkata: “Tangan yang diatas lebih baik daripada tangan yang di bawah, maka dahulukan untuk orang-orang yang menjadi tanggunganmu dan sedekah yang paling baik adalah dari orang yang sudah cukup (untuk keperluan dirinya). Maka barangsiapa yang berusaha memelihara dirinya, Allah akan memeliharanya dan barangsiapa yang berusaha mencukupkan dirinya maka Allah akan mencukupkannya”. Hadis sahih (HR Bukhari)

Sasaran dana bulanan: RM 50,000
Jumlah dana terkini: Dalam proses kemaskini

Pakej Sumbangan:
Pakej 1: RM50 (5 pelajar)
Pakej 2: RM100 (10 pelajar)
Pakej 3: RM300 (30 pelajar)

Perkembangan Semasa Bantuan Mahasiswa & Remaja 2.0

Anjuran

Dengan kerjasama

Bantu kami Viralkan program ini

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Jumlah Sumbangan Terkumpul

Jumlah sumbangan yang telah terkumpul mengikut teras – teras pertubuhan Yayasan Maghfirah.

RM 0 +
Teras Dakwah
RM 0 +
Teras Pendidikan
RM 0 +
Teras Kebajikan
RM 0 +
Teras Perubatan