SOLIDARITI FRONTLINER 3.0

Penularan wabak Covid-19 dewasa ini berada pada tahap yang amat membimbangkan bilamana kes yang dicatatkan setiap hari semakin meningkat sehingga mencecah tiga angka. Penularan ini jika tidak dibendung pasti akan tersebar dengan lebih meluas dan akan memberi risiko kepada nyawa dan mata pencarian rakyat.

Justeru, Yayasan Maghfirah dan I-Medik mengambil inisiatif menjalankan sekali lagi Kempen Solidariti Bersama Frontliners 3.0, suatu kesinambungan dari Solidariti Bersama Frontliners 1.0 dan 2.0 sebelum ini, bagi membantu menyediakan keperluan asas dan peralatan kepada hospital dan petugas barisan hadapan yang sedang bertungkus lumus menangani kes covid.

Firman Allah SWT:

الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُم بِاللَّيْلِ وَالنَّهَارِ سِرًّا وَعَلَانِيَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ

Maksudnya: Orang-orang yang membelanjakan (mendermakan) hartanya pada waktu malam dan siang, dengan cara sulit atau terbuka, maka mereka beroleh pahala di sisi Tuhan mereka, dan tidak ada kebimbangan (dari berlakunya kejadian yang tidak baik) terhadap mereka, serta mereka pula tidak akan berdukacita.

(Surah al-Baqarah: 274)

Perkembangan Solidari Bersama Fronliner 3.0

Jumlah sumbangan yang telah terkumpul mengikut teras – teras pertubuhan Yayasan Maghfirah.