Siswa Mealbox

Projek Siswa mealbox adalah satu insiatif baru Yayasan Maghfirah di mana projek ini fokus untuk menyantuni golongan mahasiswa yang berada di kolej dan universiti. Setelah meneliti dan menerima maklumbalas dari pelbagai pihak, projek ini sangat penting untuk membantu meneruskan keberlangsungan hidup mahasiswa di university.

Perlaksanaan projek ini adalah melalui pengagihan pek makanan secara percuma kepada mahasiswa di kolej dan universiti. Antara sasaran mahasiswa yang akan dibantu adalah mereka yang tergolong dalam kalangan keluarga fakir miskin, ibu tunggal dan OKU.

Jenis Sumbangan :

Dari Hakim bin Hiram RA dari Nabi SAW berkata: “Tangan yang diatas lebih baik daripada tangan yang di bawah, maka dahulukan untuk orang-orang yang menjadi tanggunganmu dan sedekah yang paling baik adalah dari orang yang sudah cukup (untuk keperluan dirinya). Maka barangsiapa yang berusaha memelihara dirinya, Allah akan memeliharanya dan barangsiapa yang berusaha mencukupkan dirinya maka Allah akan mencukupkannya”. Hadis sahih (HR Bukhari)

Sasaran dana bulanan: RM 50,000
Jumlah dana terkini: Dalam proses kemaskini

Pakej Sumbangan:
Pakej 1: RM50 (5 pelajar)
Pakej 2: RM100 (10 pelajar)
Pakej 3: RM300 (30 pelajar)

Perkembangan Semasa Siswa Mealbox

Anjuran

Dengan kerjasama

Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Donec Sodales Sagittis Magna. Sed Consequat, Leo Eget .

Teras Perubatan

Bagaimana untuk bersama

dalam membantu menyalurkan bantuan kepada golongan yang memerlukan. Sila buat pilihan yang sesuai dengan anda sekarang

Sumbangan Sekali (one-off)

Derma secara one off untuk kempen-kempen yang sedang kami jalankan.

Sumbangan Berkala (recurring)

Derma secara automatic(bulanan) untuk kempen yang sedang kami jalankan. Kami menerima visa & Mastercard

Daftar Sebagai Sukarelawan

Mari bersama pasukan Yayasan Maghfirah untuk menyumbang kepada masyarakat. Daftar sebagai sukarelawan kami di sini

Agensi & Badan Korporat

Kami terbuka untuk berbincangan sebarang Kerjasama dengan anda.

Untuk sebarang maklumat lanjut dan pertanyaan