Yayasan Maghfirah

Membina Generasi Harapan

Kempen Membina Generasi Harapan ini adalah satu inisiatif untuk menyediakan keperluan bantuan khusus untuk merawat dan mengubah masa depan golongan remaja. Golongan sasaran remaja yang menjadi keutamaan adalah mereka yang terlibat dengan kes buang anak, isu couple, ketagihan pornografi dan rosak akidah di seluruh Malaysia. Projek ini adalah kerjasama di antara Yayasan Maghfirah, Tarbiah Sentap, Global Thinkers dan Kelab Remaja ISMA (KRIM).

Melalui Kempen Membina Generasi Harapan, kami merancang untuk membina sebuah kompleks yang menyediakan aktiviti dan silibus program yang bersepadu khusus kepada remaja bagi membentuk keperibadian luhur dan memperkembangkan potensi secara
menyeluruh. Bagi mencapai kearah itu, kami telah bekerjasama dengan beberapa buah pusat komuniti untuk menjadikan ia sebagai pusat dakwah bagi remaja, dimana para remaja boleh menyertai aktiviti remaja yang dijalankan dan meluangkan masa di pusat.

Kini, kami telah lebih menjelajah lebih daripada 44 buah sekolah untuk memberi kesedaran kepada remaja serta telah memberikan sebanyak 18 set library secara percuma. Selain itu, program dakwah kepada remaja juga telah dijalankan antara HistoRace dan Projek Video Dakwah Remaja. Kami juga dalam perancangan untuk memberikan kit aurat secara percuma kepada golongan remaja yang telah disasarkan.

Selain, itu kami juga membuka pendaftaran kepada remaja-remaja untuk menyertai ahli sukarelawan generasi harapan.

Jumlah Sumbangan Terkumpul

Jumlah sumbangan yang telah terkumpul mengikut teras – teras pertubuhan Yayasan Maghfirah.

RM 0 +
Teras Dakwah
RM 0 +
Teras Pendidikan
RM 0 +
Teras Kebajikan