Iqbal Khalid Initiative

Iqbal Khalid Initiative merupakan sebuah projek bantuan perubatan Yayasan Maghfirah dengan usahasama Ikatan Pengamal Perubatan dan Kesihatan Muslim Malaysia (I-Medik). Tabung bantuan perubatan ini bertujuan membantu meringankan beban pesakit dan warisnya terutama berkenaan kos rawatan atau pasca rawatan tertentu.

Bantuan Peralatan Perubatan merupakan bantuan pinjaman peralatan perubatan kepada pesakit yang memerlukan alatan perubatan tertentu yang tinggi kosnya dan sukar untuk dimiliki secara persendirian.

Bantuan Perubatan Am merupakan bantuan dari segi kos pembedahan, bil hospital, kos rawatan susulan atau ubat-ubatan yang mahal dan perlu diambil secara berterusan.

Bantuan Khidmat Terapi merupakan bantuan khusus untuk pesakit yang perlu menjalani khidmat terapi secara berterusan. Bantuan yang diberikan adalah melalui pemberian baucar untuk mengikuti sesi terapi di pusat-pusat terapi swasta tertentu secara berkala.

Sasaran dana setahun: RM 1,300,000
Sasaran dana bulanan: RM 110,000
Jumlah dana terkini: RM 1,602
1 lot sumbangan: RM 50 atau seikhlas hati

Jenis Sumbangan :

Perkembangan Semasa Iqbal Khalid Initiative

Anjuran Bersama

Jumlah sumbangan yang telah terkumpul mengikut teras – teras pertubuhan Yayasan Maghfirah.

Teras Perubatan

Bagaimana untuk bersama

dalam membantu menyalurkan bantuan kepada golongan yang memerlukan. Sila buat pilihan yang sesuai dengan anda sekarang

Sumbangan Sekali (one-off)

Derma secara one off untuk kempen-kempen yang sedang kami jalankan.

Sumbangan Berkala (recurring)

Derma secara automatic(bulanan) untuk kempen yang sedang kami jalankan. Kami menerima visa & Mastercard

Daftar Sebagai Sukarelawan

Mari bersama pasukan Yayasan Maghfirah untuk menyumbang kepada masyarakat. Daftar sebagai sukarelawan kami di sini

Agensi & Badan Korporat

Kami terbuka untuk berbincangan sebarang Kerjasama dengan anda.

Untuk sebarang maklumat lanjut dan pertanyaan