Yayasan Maghfirah

Charity Live : Rayakah Mereka?

Taja Anak Yatim

Taja Anak Yatim ini untuk menaja makanan buka puasa, sahur, makanan dan minuman harian. Selain itu, Mendanai kos pendidikan holistik merangkumi jati diri, kemahiran kendiri, dan akademik.

No Akaun Rasmi Yayasan Maghfirah: CIMB: 8603221427

Sila Letakkan rujukan : CL Tahfiz Peradaban

Jenis Sumbangan :

CL TAY

Jom Jayakan Misi Taja Anak Yatim Di Bulan Mulia.

Anak yatim juga manusia biasa, cuma nasib yang tidak menyebelahi mereka, kehilangan ibu bapa di waktu usia tengah menginjak dewasa. Namun itu tidak bermakna mereka keseorangan, menjadi tanggung jawab kita untuk berkasih sayang antara satu sama lain.

Sasaran sepanjang Charity Live ini adalah

RM 50,000!

“Barangsiapa yang menunjukkan kepada kebaikan maka dia akan mendapat pahala sepertimana pahala orang yang mengerjakannya.” (Riwayat Muslim)

Anak yatim ini terlalu istimewa, mereka bagaikan sumber cahaya untuk kita terus melakukan kebaikan. Menyayangi mereka bukan hanya sekadar memberi makan ketika berbuka puasa dan sahur, malah mereka juga layak untuk mendapat tempat perlindungan dan pendidikan yang sebaiknya bagi memastikan masa depan mereka lebih terjamin. 

Ramadan merupakan Syahrul Quran. Sayangnya, jika pertemuan kali ini disia-siakan lagi dengan tidak berbuat kebaikan. Ayuh bersedekah!

Sumbangan Anda Amat Bermakna Buat Mereka