Bagaimana Yayasan Maghfirah Berfungsi?

Yayasan Maghfirah (no. pendaftaran: PPAB-04/2018) telah ditubuhkan pada awal 2018 dengan satu matlamat yang jelas iaitu untuk menjadi Yayasan yang terunggul di dalam usaha islah umat di dalam bidang pendidikan dan kebajikan. Berpusat di Bandar Kajang, Yayasan Maghfirah komited untuk memberi khidmat yang terbaik kepada masyarakat selaras dengan tujuan penubuhannya.

Menjadi Sebuah Yayasan unggul yang menyumbang kepada kesejahteraan umat Islam di Malaysia di bidang pendidikan, kebajikan, perubatan, dan dakwah.

Menjadi yayasan terkedepan di dalam membantu umat Islam yang tertimpa musibah.

Membangun jaringan pendidikan di peringkat rendah, menengah, dan tinggi dengan berpaksikan ajaran islamnahli sunnah wal jamaah.

Membentuk sukarelawan di bidang kebajikan dan pendidikan dengan karakter pendakwah (da’i) yang holistik dan seimbang.

Pendidikan

Pendidikan merupakan aspek terpenting dalam sesebuah pembangunan diri, agama, dan negara. Oleh itu, Yayasan Maghfirah mengambil insiatif dengan mengumpulkan dana bagi menjalankan program-program Pendidikan tanpa mengira peringkat pembelajaran. Antara program pendidikan yang sedang berjalan seperti Pusat Dakwah OKU, Kelas Sahabat Al-Quran, dan banyak lagi.

Rakan Kerjasama

Kongsikan sumbangan ini