siapa kami

INFAQ IFTAR KONGSI REZEKI

Taja 40,000 pek makanan untuk asnaf di Bulan Ramadan dan sepanjang tahun

Tahun ini merupakan tahun yang ke-3 kita bakal menyambut Ramadan dalam suasana COVID-19. Bahkan, kita ini sudah memasuki fasa endemik. COVID-19 ternyata memberi kesan yang mendalam dan berpanjangan terutamanya dari sudut ekonomi.

TAHUKAH ANDA?

Kadar kemiskinan di Malaysia meningkat kepada 8.4 peratus pada tahun lepas berbanding 5.6 peratus yang direkodkan pada 2019. Peningkatan tersebut yang turut dialami oleh kebanyakkan negara lain di seluruh dunia itu sebahagian besarnya berpunca daripada keadaan ekonomi yang terjejas ekoran penularan Covid-19.

Program Makanan Sedunia (WFP) mendedahkan  bahawa 45 juta penduduk dunia berdepan kebuluran semakin tinggi. Mereka bertungkus-lumus dalam meneruskan kehidupan akibat kebuluran. РDavid Beasley (Ketua Pengarah WFP)

Tidak mahu sekadar berpeluk tubuh dengan situasi ini, Yayasan Maghfirah sangat komited untuk membantu golongan yang memerlukan melalui kempen Kongsi Rezeki. Melalui kempen ini bantuan makanan berbentuk pek makanan siap masak akan diagihkan kepada golongan asnaf semasa bulan Ramadan dan diteruskan sepanjang tahun.

Alhamdulillah, pada tahun lalu sebanyak 64, 290 pek makanan telah berjaya diagihkan kepada mereka yang memerlukan. Lihatlah wajah-wajah gembira penerima pek makanan. Inilah hasil sumbangan para penyumbang

Kita sumbangan sorang sikit, tapi banyak perut yang dapat diisi. InsyaAllah, semua dapat pahala yang banyak bahkan berganda-ganda kerana memberi makan kepada orang yang berpuasa.

Bayangkan, dalam ribuan orang yang terima pek makanan ini, berapa ramai yang mendoakan kebaikan buat para penyumbang. MasyaAllah, hebatnya.

InsyaAllah, pada tahun ini kita akan fokus meneruskan usaha ini dengan memberi fokus kepada golongan-golongan berikut:

Tuan/Puan boleh menyumbang mengikut pakej di bawah:

Pakej Sumbangan

Untuk transaksi bantuan secara manual/ transfer/ CDM boleh bank in ke akaun di bawah:

No akaun : 8603 221 427 (Yayasan Maghfirah)
Sila letak refference : ” KongsiRezeki01″

Kongsikan sumbangan ini
melalui media sosial