Iqbal Khalid Initiative

Penerangan Projek

Musibah Orang Lain, Ujian bagi kita!

Projek ini bertujuan untuk membantu meringankan beban pesakit dan warisnya terutama berkenaan kos rawatan atau pasca rawatan tertentu. Iqbal Khalid Iniasiative merupakan projek yang menyediakan dana khusus untuk bantuan-bantuan perubatan kepada golongan yang memerlukan seperti bantuan pembiyaiaan pembedahan, terapi perubatan dan sebagainya.

Bantuan Anda mampu membantu mereka!

1. Pesakit yang memerlukan alatan perubatan tertentu yang tinggi kosnya dan sukar untuk dimiliki secara persendirian.

2. Pesakit yang memerlukan bantuan dari segi kos pembedahan, bil hospital, kos rawatan susulan atau ubat-ubatan yang mahal dan perlu diambil secara berterusan.

3. Pesakit yang perlu menjalani khidmat terapi secara berterusan.

mereka sangat memerlukan,
bukalah mata Kita bersama-sama!

Dengan bantuan daripada anda, pesakit tidak perlu terpaksa menanggung kos rawatan yang tinggi dan terpaksa menunggu bantuan lain yang masih belum ada kepastian.

Selain itu, pesakit tidak perlu tinggal di hospital dalam tempoh yang lama untuk menggunakan peralatan hospital kerana tidak mampu untuk memilikinya sendiri bagi penggunaan di rumah.

Akhir Sekali, Pesakit tidak lagi menunggu tempoh satu sesi terapi terlalu lama ianya sekaligus akan mengambil masa dan memberikan kesan kepada perkembangan/pemulihan yang perlahan pada pesakit.

عَنْ أَبِي حَمْزَةَ أَنَس بْنِ مَالِكٍ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ، خَادِمِ رَسُوْلِ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ عَنِ النَّبِيِّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ : لاَ يُؤْمِنُ أَحَدُكُمْ حَتَّى يُحِبَّ لأَخِيْهِ مَا يُحِبُّ لِنَفْسِهِ [رواه البخاري ومسلم] 

Daripada Abu Hamzah Anas ibn Malik r.a., khadam Rasulullah SAW, daripada Nabi SAW, Baginda bersabda: “Seseorang kamu tidak benar-benar beriman sehingga dia mengasihi saudaranya sebagaimana dia mengasihi dirinya sendiri.” (Riwayat al-Bukhari no.13, Muslim no.45 dan Ahmad no. 18076)

Senarai Pakej

Penerima Manfaat:

  • Pesakit yang memerlukan alatan perubatan tertentu yang tinggi kosnya dan sukar untuk dimiliki secara persendirian.

  • Pesakit yang memerlukan bantuan dari segi kos pembedahan, bil hospital, kos rawatan susulan atau ubat-ubatan yang mahal dan perlu diambil secara berterusan.

  • Pesakit yang perlu menjalani khidmat terapi secara berterusan.

Penyumbang Terkini

Gambar Aktiviti

Kongsikan sumbangan ini
melalui media sosial

Assalamualaikum,
Selamat Datang!