siapa kami

Wadah Dakwah Anda

Menjadi yayasan terkedepan di dalam membantu umat Islam yang tertimpa musibah.

Sebuah Organisasi berdaftar secara rasmi dibawah Bahagian Hal Ehwal Undang–Undang (BHEUU), Jabatan Perdana Menteri. Yayasan Maghfirah membawa sebuah visi dan harapan yang besar untuk membawa perubahan ke dalam masyarakat Islam di Malaysia melalui pendidikan, kebajikan, perubatan dan dakwah Islam. 

Teras Kami

Pendidikan

Pendidikan agama Islam, adalah aspek utama dalam membentuk golongan anak muda hari ini. Objektif utama Yayasan Maghfirah, adalah untuk menggerakkan perubahan masyarakat melalui pendidikan. Yayasan Maghfirah komited dalam memastikan integrasi antara ilmu naqli dan aqli, wujud bagi memastikan kehidupan masyarakat seimbang dunia akhirat.

Inisiatif diambil dengan mengumpulkan dana bagi menjalankan program-program pendidikan tanpa mengira peringkat pembelajaran. Teras pendidikan menyasarkan kelompok keluarga asnaf, miskin, miskin bandar, ibu tunggal, anak yatim, mualaf, pusat-pusat pendidikan, Orang Kelainan Upaya (OKU), dan rumah-rumah kebajikan dan perlindungan.

Terdapat beberapa kempen yang dijalankan untuk pendidikan masyarakat. Infak Al-Quran, kelas Sahabat Al-Quran, Tabung Kelestarian OKU dan Infak Pembangunan Al-Quran Braille.

Ayuh bersama kami bagi membantu lebih ramai golongan masyarakat yang memerlukan di luar sana.

Semoga dengan adanya sumbangan anda, dapat sama-sama kita memberi kemudahan buat mereka di dunia, dan dengan keberkatan sumbangan anda ini, akan Allah berikan kemudahan buat kita pula di akhirat kelak.

Ayuh, kita membantu tanpa lelah, meraih pahala tanpa noktah! Yayasan Maghfirah, Wadah Dakwah Anda.

Berita Dan Perkembangan

Kongsikan sumbangan ini
melalui media sosial