Quran For All

Sebagai tanda menyokong usaha kami ini, tuan-tuan dan puan-puan boleh memberikan sumbangan dan tajaan melalui pakej yang ada.

No Akaun Rasmi Yayasan Maghfirah: CIMB: 8603221427

Satu Nama
Pewakaf (RM20)
Senaskah
Al-Quran (RM60)

Jenis Sumbangan :

Pengenalan

Masalah sosial seperti penagihan dadah, salah laku pelajar, pergaulan bebas dan sebagainya semakin berleluasa dan kian meningkat terutamanya di Kawasan PPR.

Antara faktor berlakunya masalah sosial dalam kalangan masyarakat antaranya adalah kurang penerapan agama dalam keluarga.

Ramai keluarga yang tinggal di PPR adalah dalam kalangan B40 dan asnaf di mana suami dan isteri perlu berkerja lebih masa untuk mendapatkan sumber pendapatan. Untuk hantar anak-anak ke sekolah agama pula perlukan kos tambahan.
Kesannya anak-anak kurang kefahaman agama dan mudah terpengaruh dengan gejala sosial yang berlaku disekeliling mereka.

Yayasan Maghfirah memandang serius akan isu ini kerana ia akan memberi kesan kepada generasi akan datang.

Oleh itu, kami menjalankan kempen Quran For All di mana kita mengumpul dana bagi membeli dan mengagihkan Al Quran kepada golongan sasaran secara percuma dengan misi “Satu Rumah Satu Al-Quran”.

Semoga dengan inisiatif ini dapat melahirkan generasi yang lebih memahami Al Quran dan menerapkan gaya hidup Islam dalam kehidupan seharian.
Ayuh kita bersama menginfaqkan Al Quran kepada mereka yang memerlukan.

Satu Nama Pewakaf : Rm 20
Senaskhah Al-Quran : Rm 60

Perkembangan Semasa Quran For All

Anjuran

Jumlah sumbangan yang telah terkumpul mengikut teras – teras pertubuhan Yayasan Maghfirah.