Essential Kit

Essential Kit adalah salah satu inisiatif bagi membantu golongan – golongan yang kurang berkemampuan untuk mendapatkan pelitup muka dan cecair pembasmi kuman.

Yayasan Maghfirah dengan kerjasama Ensany, iGuru & I-Medik mengambil serius dengan ancaman wabak covid – 19 yang saban hari semakin merisaukan. Sehubungan itu, usaha ini digerakkan dalam usaha untuk memutuskan rantaian covid 19 ini di Malaysia. Dalam masa yang sama membantu golongan yang kurang berkemampuan untuk sama – sama mendapat perlindungan dan kemampuan untuk mematuhi SOP yang telah ditetapkan oleh pihak kerajaan.

Bagi setiap kit, penerima akan mendapat 1 set pelitup muka, 1 botol hand sanitizer & penerangan cara mematuhi sop yang telah ditetapkan oleh pihak kerajaan

sasaran dana : RM 2 000 000
Sasaran dana bulanan : RM 150 000

Firman Allah SWT:

الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُم بِاللَّيْلِ وَالنَّهَارِ سِرًّا وَعَلَانِيَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ

Maksudnya: Orang-orang yang membelanjakan (mendermakan) hartanya pada waktu malam dan siang, dengan cara sulit atau terbuka, maka mereka beroleh pahala di sisi Tuhan mereka, dan tidak ada kebimbangan (dari berlakunya kejadian yang tidak baik) terhadap mereka, serta mereka pula tidak akan berdukacita.

(Surah al-Baqarah: 274)

Perkembangan Semasa Essential Kit

Jumlah sumbangan yang telah terkumpul mengikut teras – teras pertubuhan Yayasan Maghfirah.

Bagaimana untuk bersama

dalam membantu menyalurkan bantuan kepada golongan yang memerlukan. Sila buat pilihan yang sesuai dengan anda sekarang

Sumbangan Sekali (one-off)

Derma secara one off untuk kempen-kempen yang sedang kami jalankan.

Sumbangan Berkala (recurring)

Derma secara automatic(bulanan) untuk kempen yang sedang kami jalankan. Kami menerima visa & Mastercard

Daftar Sebagai Sukarelawan

Mari bersama pasukan Yayasan Maghfirah untuk menyumbang kepada masyarakat. Daftar sebagai sukarelawan kami di sini

Agensi & Badan Korporat

Kami terbuka untuk berbincangan sebarang Kerjasama dengan anda.

Untuk sebarang maklumat lanjut dan pertanyaan