Yayasan Maghfirah

Firman Allah SWT:

الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُم بِاللَّيْلِ وَالنَّهَارِ سِرًّا وَعَلَانِيَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ

Maksudnya: Orang-orang yang membelanjakan (mendermakan) hartanya pada waktu malam dan siang, dengan cara sulit atau terbuka, maka mereka beroleh pahala di sisi Tuhan mereka, dan tidak ada kebimbangan (dari berlakunya kejadian yang tidak baik) terhadap mereka, serta mereka pula tidak akan berdukacita.

(Surah al-Baqarah: 274)

Kempen Berjaya & Telah Ditutup

Aku Ingin Pulang

Projek Aku ingin Pulang : Misi Kasih Pelajar Mesir adalah satu kempen kerjasama antara Yayasan Maghfirah dan Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA). kempen ini menyasarkan untuk membawa pulang pelajar pelajar Malaysia yang masih terkandas di Mesir akibat wabak covid 19 yang sangat teruk.

Malah kos untuk pulang juga meningkat sehingga Rm 5000 seorang. Dengan kenaikan kos yang sangat tinggi dan keadaan kes yang sangat teruk menyebabkan risiko terkena wabak covid 19 sangatlah tinggi.

Sehubungan dengan itu, Yayasan Maghfirah dengan kerjasama Ikatan Muslimin Malaysia mengajak semua rakyat malaysia untuk sama-sama menyumbang bagi membantu membawa pulang pelajar-pelajar Malaysia yang masih berada di Mesir.

 

Sasaran dana : RM 750 000
jumlah terkumpul : RM 803 315.08

Sejumlah RM750,000 sumbangan berjaya diperolehi.
RM750,000 100%

Perkembangan Semasa Aku Ingin Pulang

Bantu kami Viralkan program ini

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Jumlah Sumbangan Terkumpul

Jumlah sumbangan yang telah terkumpul mengikut teras – teras pertubuhan Yayasan Maghfirah.

RM 0 +
Teras Dakwah
RM 0 +
Teras Pendidikan
RM 0 +
Teras Kebajikan