Seronoknya Berlajar Sains!

Tahukah anda? Semakin ramai murid sekolah mula meninggalkan subjek Sains dan Matematik?
Menurut laporan, jumlah pelajar yang mengambil jurusan STEM (Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik) semakin merosot. Setiap tahun, purata pengurangan adalah hampir 6000 setiap tahun!
Semakin ramai murid yang tidak berminat dengan Sains dan Matematik. Bagi murid yang berminat pula, mereka akhirnya terpaksa meninggalkan subjek tersebut kerana dianggap terlalu susah untuk dijawab dalam peperiksaan.
Jika murid kita terus meninggalkan subjek-subjek ini, masa depan negara kita terancam. Kita tidak akan mampu bersaing dalam revolusi industri baru!
Justeru, Yayasan Maghfirah dengan kerjasama AJAR mengadakan program Fantasains yang mana secara tidak langsung membantu anak-anak PPR berasa seronok dan mudah belajar Sains.
==================================================
Kami mengalu-alukan tuan/puan untuk memberi sumbangan ikhlas bagi Program Fantasains ini. Salurkan sumbangan ikhlas anda ke akaun Yayasan Maghfirah di:

CIMB YAYASAN MAGHFIRAH
86-0322-1427
Atau menyumbang melalui laman sesawang kami di:

Sila hubungi: 03-8740 1193 (Pejabat)

“Bersama Melahirkan Generasi Cinta al-Quran”
“Pendidikan Asas Perubahan”

#YayasanMaghfirah