Sahabat Al-Quran

Majoriti daripada penduduk PPR merupakan kelompok B40 yang hidup dalam serba kekurangan yang dikategorikan sebagai miskin bandar dan 33% daripada mereka mempunyai pendapatan isi rumah dibawah RM1,800.00. Sepertimana yang kita ketahui kos sara hidup di bandar amat tinggi sehinggakan Bank Negara Malaysia meletakkan RM4,500.00 sebagai Gaji Wajar untuk masyarakat bandar.

Kos sara hidup yang tinggi telah menyebabkan ibu bapa terpaksa bekerja siang dan malam sehinggakan ada di antara mereka tidak mempunyai waktu untuk menghiraukan pendidikan anak-anak mereka terutamanya pendidikan Al-quran.

Oleh itu, penganjuran Kelas SAQ ini adalah antara usaha dan langkah awal untuk melahirkan generasi hebat yang akan mewarisi usaha dakwah yang berterusan. Sekiranya ada diantara anda yang tinggal di PPR atau berhampiran dengannya dan berminat dengan Projek Kelas SAQ ini, boleh hubungi kami.

Perkembangan Semasa Sahabat Al-Quran

Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Donec Sodales Sagittis Magna. Sed Consequat, Leo Eget .

Teras Perubatan

Bagaimana untuk bersama

dalam membantu menyalurkan bantuan kepada golongan yang memerlukan. Sila buat pilihan yang sesuai dengan anda sekarang

Sumbangan Sekali (one-off)

Derma secara one off untuk kempen-kempen yang sedang kami jalankan.

Sumbangan Berkala (recurring)

Derma secara automatic(bulanan) untuk kempen yang sedang kami jalankan. Kami menerima visa & Mastercard

Daftar Sebagai Sukarelawan

Mari bersama pasukan Yayasan Maghfirah untuk menyumbang kepada masyarakat. Daftar sebagai sukarelawan kami di sini

Agensi & Badan Korporat

Kami terbuka untuk berbincangan sebarang Kerjasama dengan anda.

Untuk sebarang maklumat lanjut dan pertanyaan